Kesäohjelmaa Porvoon saaristossa

Voi vietävä, mikä kesä! Seikkailulaakso jättää hyvät muistot

Pehtoorin aivomyrsky - Sopii kaikille

Tämä ohjelma on täynnä erilaisia dilemmoja, pulmia sekä tehtäviä. Emäsalon kartanon vanha pehtoori on jättänyt jälkeensä varsinaisen aivomyrskyn. Tässä ohjelmassa ratkaisee ryhmien nopeus, kyky toimia yhdessä sekä terävät hoksottimet.

Ohjelman sisältö määräytyy ryhmän koon mukaan. Tehtäviä jotka saattavat tulla vastaan ovat: kuulalabyrintti, ruuhka, hissitorni, kouruviesti, hanoin torni, 15X15X15, olympiarenkaat, ”hiiri” putkessa, sokkoköysi sekä suon ylitys.


Saari - Pakopelien ystäville

Tämä ohjelma on escape room tyylinen. Viemme ryhmän saarelle jossa ryhmä pitää ratkaista erilaisia tehtäviä, arvoituksia sekä dilemmoja päästäkseen pois saarelta.

Tehtävät opettavat samalla tärkeitä taitoja luonnossa liikkumisesta ja selviytymisestä.

Aistipolku - Rauhoittumista luonnossa 

Ohjelman aikana teemme lyhyen kävelylenkin Seikkailulaakson hienossa ja vaihtelevassa lähiluonnossa. Polkua kävellään hitaassa tahdissa, hiljaisuudessa, aistien samalla ympäristöä. Pysähdymme välillä tekemään erilaisia aistiharjoituksia, läsnäoloharjoituksia, löytämään luonnon yksityiskohtia ja vaihtelevuutta.

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 6-100

Baarikilpailu - Rakenna juuri sellainen baari missä itse haluaisit käydä? 

Nyt pääsette ryhmissä suunnittelemaan ja sisustamaan omat baarit sekä valmistamaan omat nimikkojuomat annetuista tarveaineista. Tässä ryhmän luovuus pääsee loistamaan! 

Baari-kilpailussa voi tulla vastaan joku seuraavista aiheista, jonka mukaan baarit suunnitellaan.

Beach-baari

Tämä baari sijaitsee rannalla ja voit tuntea lempeän merituulen hiuksissasi. Kuulet rennon musiikin ja siemailet maukasta drinkkiä samalla, kun katsot auringon laskeutuvan kauas horisonttiin. Minkälainen drinkki sinulla on kädessäsi?

Ghetto-baari

Olet syvällä Rion favellassa. Ympärilläsi on pimeitä kujia sekä epäilyttäviä ihmisiä. Puristat laukkuasi tiukasti, tiuhennat askeltesi tahtia ja tunnet, kuinka hämärät katseet porautuvat selkääsi. Onneksesi löydät baarin, johon uskaltaudut sisään. Tilaat drinkin ja odottelet sydämen lyöntien tasaantumista. 

Vuoristo-baari

Vaellat korkealla Himalajan vuoristossa. Kylmyys tunkeutuu ihon alle ja tunnet, kuinka viima ja lumituisku kohmettavat pikkuhiljaa posket ja varpaat. Löydät tuiskun keskeltä pienen vuoristo-baarin ja astut sisään lämmittelemään itseäsi. Tilaat drinkin ja nautit sitä odottaessasi, että kylmä viima hellittää ja varpaasi alkavat sulaa kylmyyden jäljiltä. 

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 6-60
 

Melontaretket lumoavaan saaristoon!

melontaretki Melontaretkellä pääset tutustumaan oppaan johdolla kauniiseen saaristomaisemaan sekä nauttimaan luonnosta ja sen kiireettömyydestä. Alueella on paljon lintuja, joten retken aikana voi vaikka bongailla harvinaisempia lintulajeja!

Ennen vesille lähtöä opas käy ryhmän kanssa läpi melonnan tekniikan sekä turvallisuusasiat. Puemme pelastusliivit ylle, ja opas auttaa vieraat kajakkeihin. Melontakalustona käytetään kajakkiyksiköitä ja -kaksikoita, jotka ovat helppoja melottavia ensikertalaisillekin.

Kun kaikki ovat turvallisesti vesillä, lähdemme oppaan johdolla melomaan pitkin saaristoa. Upeat maisemat ja luonto tekevät vaikutuksen moniin melojiin. Luonnon kiireettömyys ja tähän hetkeen pysähtyminen antavat monille lisävoimaa arkeen. Tämä on upea tapa nähdä ja kokea vesistö!

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 6-16
 

Saaristolaissoutu - Kaikki samassa veneessä?

kesäohjelma Saaristolaissoudussa lähdemme ryhmän kanssa hakemaan yhteistä tahtia Porvoon saaristoon samalla nauttien ympäröivästä luonnosta. 

Tutustumme aluksi perinteisiin kirkkoveneisiin ja saamme ohjeet siihen, miten yhteinen tahti löytyy. Hyppäämme veneisiin ja kokeilemme, kuinka kirkkovene liikkuu ja pyörii ympäri. Tahdin ja ryhmän yhteisymmärryksen löydyttyä lähdemme tutustumaan luontoon ja maisemiin. Joutsenet pesivät Byvikenin poukamassa ja pääsemmekin sattumalta näkemään joutsenpesueen touhuja. Saariston tuoma lumo koetaan kaikilla aisteilla rauhallisesti soudellen. 

Voimme myös virittää sekuntikellot retken lopussa, jos ryhmän kilpailuhenki herää.

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 10-30
 

Emäsalo by sea - Merellinen ohjelma isommallekin ryhmälle

BatMaxOvatko Batmax-veneet sinulle tuttuja? Entä kajakit ja kirkkoveneet? Tule ottamaan saaristo haltuusi eri kulkuvälineitä käyttäen ja samalla tutustuen alueen historiaan!

Oppaiden johdolla siirrymme rantaan, jossa tutustumme eri kulkuvälineisiin ja niiden toimintaan. Jakaudumme ryhmiin ja valitsemme kulkuvälineet, joita ryhmät lähtevät kokeilemaan. Ensimmäinen ryhmä ottaa haltuun nelitahtimoottorilla varustetut Batmax-veneet. Niillä lähdemme tutustumaan hieman pidemmälle saaristoon ja luontoon.

Kirkkoveneillä harjoittelemme aluksi yhteisen tahdin löytymistä, ja kun se on hallussa, matkaamme pidemmälle saaristoon. Koemme luonnon ja sen lumon kaikilla aisteilla rauhallisesti soudellen. Viimeinen ryhmä siirtyy kajakkeihin ja tutustuu maisemiin meloen. Saaristoa ihmetellessä tulee tutuksi myös alueen mielenkiintoinen historia! Ohjelman aikana on mahdollista vaihtaa kulkuvälineitä. 

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 10-45
 

Kunnon päivä - Nyt on aika nostaa sykettä

yksinäinen meloojaOnko melonnan, sauvakävelyn tai pyöräilyn perustekniikka hallussa? Tässä liikunnallisessa ohjelmassa päästään kokeilemaan eri lajeja asiantuntevan ohjaajan avulla.

Ohjaaja neuvoo esimerkiksi melonnassa perustekniikan ja pyöräilyssä tasapainoa sekä ala- ja ylämäkiajoa. Sokerina pohjalla pääset kokemaan Emäsalon upeaa luontoa metsässä ja Byvikenin lahdella. 

Kesto: 2,5h
Ryhmän koko: 6-30
 

Pihapeliturnaus - Vanhat tutut peliklassikot

Ohjaajan kanssa kerrataan pihapelin säännöt, jonka jälkeen turnaus on valmis alkamaan.

Pelejä vaihdellaan pelaamisen lomassa. Peleinä mm. mölkky, petanque, frisbee golf.

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 10-500
 

Emäsalo Race - Kaikille kisaamisesta pitäville?

Olipa kesä tai talvi, Emäsalossa on aina mahdollisuus vauhdikkaisiin kisoihin. Hauskoissa ja haasteellisissa tehtävissä nokkeluus ja nopeus ovat valttia. Tiivis yhteistyö takaa paikan korkeimmalle korokkeelle!

Virittäkää yhteishenki ja näppärät sormenne hyvää tiimihenkeä unohtamatta. Seikkailulaakson vetäjät ohjeistavat kilpailijat ja valvovat tehtävien suorittamista kaiken aikaa.

Lähdemme alkukilpailuun tekniikkaa vaativalla tapparan heitolla. Muutama horjahdus vie toisen joukkueen johtoon. Alkukilpailujen voittaja saa hyvitystä varsinaiseen kilpailuun, johon lähdetään takaa-ajotyylillä alkukilpailun sijoitusten mukaisesti.

Tandem-ampumahiihdoissa ei tarvita lunta, tosin havuista voisi olla hyötyä tässäkin tyylissä. Tämä laji ei vielä kuulu Mäkäräisen treeniohjelmaan, mutta nauramatta ei tästä selviä! Ampumapaikalle saapuessa täytyy löytyä rauhallisuutta, sillä muuten värikuulapistoolin panokset saattavat osua naapurin tauluun.  

Lautanrakennus on jännittävä tehtävä, sillä hyvin tehdyllä lautalla voi selvitä kuivana ja uimatta. Kuka ehtii ensin? Ensimmäisenä lipun salkoon nostanut joukkue on Seikkailulaakson Emäsalo Racen voittajajoukkue!

Kesto: 2,5h
Ryhmän koko: 10-100
 

Sintit senteiksi - Kalastuskisa joka sopii kaikille

KalastusSintit senteiksi -aktiviteetissa kilpaillaan siitä, kuka nappaa pisimmät vonkaleet. Nyt ratkaisee ongittujen kalojen yhteispituus. Olitpa kokenut konkari tai vasta-alkaja, voit silti olla voittaja!

Lähdemme vesille kalastuslautalla. Opas näyttää välineet ja kertoo, miten niillä kalastetaan. Kalastusvälineitämme ovat virvelit, mato-onget, jigit ja pohjaonget, joita jokaista kokeilemme vuorotellen. Toisilla nykii paljonkin, mutta tuloksena on vain hyvin syötetyt kalat. Epäonneksemme pikkukalat ovat viekkaampia kuin onkijat. Virvelillä onnistaakin paremmin ja saamme pari haukea.

Lopuksi mittaamme saaliiksi saadut kalat ja voittajaksi julistetaan se, jonka saaliin yhteispituus on suurin. Kalastus ei ole ikinä ollut näin hauskaa!

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 6-30
 

Värikuulasota - Vauhdikas peli metsäkentällä 

 Koetko pelikaverit menestyksesi uhkana värikuulasodassa? Vai onko sittenkin mahdollista voittaa peli mielettömän strategian avulla? Seikkailulaakson metsäradalla pelataan vauhdikas ja leikkimielinen värikuulapeli ”splättis” oppaan johdolla. Peli ei vaadi kovaa fyysistä kuntoa, ja jokainen liikkuu tyylillään.

Hengitys kohisee maskissa, sydän hakkaa ja odotat, milloin on hyvä hetki ottaa askel puun takaa ja ampua kilpakaveri. Ohi meni, ja huomaat jonkun lähestyvän etuviistosta. Pakko paeta toiseen suojaan, jotta pysyisit pelissä mukana. Jännitys tiivistyy, ja pelissä ovat jäljellä enää sinä ja vastajoukkueen kovimmat pelaajat. Mikä on seuraava siirtosi? Tykitätkö kaikki kuulat kerralla ja toivot osumia? Vai käytätkö toisen oljenkorren, ja valitset hitaan ryömimisen mättäältä toiselle toivoen, ettei sinua huomata? Himoitset punaista lippua pelikentän päässä.

Vieraat varustetaan Seikkailulaakson puolesta suojahaalarein ja maskein, asein ja panoksin. Pelin lomassa pidetään tauko laavulla, missä voit nauttia virvokkeita ja muita keittiömme herkkuja. Pakettiin sisältyy 2 000 värikuulaa. Lisäkuulat maksavat 20 € / 500 kpl. 

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 8-40
 

BatMax Safari - Ole oman veneesi kapteeni ja koe saaristo ja luonto ainutlaatuisella tavalla.

Seikkailulaakson reippaat oppaat toivottaa vieraat tervetulleeksi ja yhdessä suunnataan kohti mukaansa tempaavaa merellistä ohjelmaa. Varustautumisen ja opastuksen jälkeen ryhmä on valmis merelle.
Tämä ohjelma vie ryhmän tutustumaan kauniiseen saaristoon ja alueen historiaan, josta löytyy niin sotakorvauksia kuin pirtun salakuljetusta.Myöskin kansallisrunoilija Runeberg on vaikuttanut alueella. Reitti mutkittelee upeassa Porvoon saaristossa ja alueen historiassa tärkeiden kohteiden luona.
Matkan varrella pysähdytään Kunuholman saarelle jolloin myös kuljettajaa voidaan vaihtaa.

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 6-16

Jaa sivu