Talviohjelmaa Porvoon saaristossa

Tästä ei talven touhut paljon parane – tervetuloa Seikkailulaaksoon!

Baarikilpailu - Millainen on kunnon baari ja miten sen tunnelma luodaan? SUOSITTU

Nyt pääsette ryhmissä suunnittelemaan ja sisustamaan omat baarit sekä valmistamaan omat nimikkojuomat annetuista tarveaineista. Tässä ryhmän luovuus pääsee loistamaan! 

Baari-kilpailussa voi tulla vastaan joku seuraavista aiheista, jonka mukaan baarit suunnitellaan.

Beach-baari

Tämä baari sijaitsee rannalla ja voit tuntea lempeän merituulen hiuksissasi. Kuulet rennon musiikin ja siemailet maukasta drinkkiä samalla, kun katsot auringon laskeutuvan kauas horisonttiin. Minkälainen drinkki sinulla on kädessäsi?


Ghetto-baari

Olet syvällä Rion favellassa. Ympärilläsi on pimeitä kujia sekä epäilyttäviä ihmisiä. Puristat laukkuasi tiukasti, tiuhennat askeltesi tahtia ja tunnet, kuinka hämärät katseet porautuvat selkääsi. Onneksesi löydät baarin, johon uskaltaudut sisään. Tilaat drinkin ja odottelet sydämen lyöntien tasaantumista.


 

Vuoristo-baari

Vaellat korkealla Himalajan vuoristossa. Kylmyys tunkeutuu ihon alle ja tunnet, kuinka viima ja lumituisku kohmettavat pikkuhiljaa posket ja varpaat. Löydät tuiskun keskeltä pienen vuoristo-baarin ja astut sisään lämmittelemään itseäsi. Tilaat drinkin ja nautit sitä odottaessasi, että kylmä viima hellittää ja varpaasi alkavat sulaa kylmyyden jäljiltä. 

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 2-60
 

Jääkolkka

talviohjelma Jääkolkka on curlingista kehitetty ja kevennetty versio, jota pelataan talven jäillä. Jääkolkan heitto vaatii tarkkuutta, keskittymistä ja koordinointikykyä. Heittoliike muistuttaa keilaamista mutta ilman vauhtiaskelta. 

Kesto: 1h
Ryhmän koko: 6-20
Säävaraus

Bug-jäärata-ajo - Kuka on ryhmänne Juha Kankkunen? 

Jäärata-ajo Seikkailulaakson bug-autot ovat 250-kuutioisia, takavetoisia, putkirunkoisia sekä automaattivaihteisia. Ralliautot soveltuvat lumelle ja jäälle. Radalla ajetaan joko viestinä tai pareittain aikaa vasten. 

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 2-8

Säävaraus
 

X-mas challenge

Joukkueet selvittävät yhteispelillä hauskan jouluaiheisen radan. Haasteita tuovat mm. tandem-ampumahiihto, suopungin heitto ja lämmittävien juomien valmistus.  Voittajajoukkue juhlii palkintopallilla kuohuvan kanssa. Olosuhteiden salliessa ohjelmaan voidaan liittää myös jäärata-ajoa bugrider-autoilla.

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 6-100

Ohjelmasisältö tarkenetaan sääolosuhteiden mukaan.

Jäänveisto

Jäänveisto Aluksi tutustumme jäänveiston välineisiin ja tekniikkaan kokeneen veistäjän johdolla.  Sen jälkeen alamme tehdä jääveistosta pienissä ryhmissä. Lopuksi äänestämme voittajateoksen, ja sen valmistanut ryhmä nauttii palkinnoksi pullon kuohuvaa. 

Kesto: 2,5h
Ryhmän koko: 2-500
 

Emäsalo Race - Olisiko aika kehittää yhteishenkeä?

Olipa kesä tai talvi, Emäsalossa on aina mahdollisuus vauhdikkaisiin kisoihin. Hauskoissa ja haasteellisissa tehtävissä nokkeluus ja nopeus ovat valttia. Tiivis yhteistyö takaa paikan korkeimmalle korokkeelle!

Virittäkää yhteishenki ja näppärät sormenne hyvää tiimihenkeä unohtamatta. Seikkailulaakson vetäjät ohjeistavat kilpailijat ja valvovat tehtävien suorittamista kaiken aikaa.

Lähdemme alkukilpailuun tekniikkaa vaativalla tapparan heitolla ja tasapainoradalla. Muutama horjahdus vie toisen joukkueen johtoon. Alkukilpailujen voittaja saa hyvitystä varsinaiseen kilpailuun, johon lähdetään takaa-ajotyylillä alkukilpailun sijoitusten mukaisesti.

Tandem-ampumahiihdoissa ei tarvita lunta, tosin havuista voisi olla hyötyä tässäkin tyylissä. Tämä laji ei vielä kuulu Mäkäräisen treeniohjelmaan, mutta nauramatta ei tästä selviä! Ampumapaikalle saapuessa täytyy löytyä rauhallisuutta, sillä muuten värikuulapistoolin panokset saattavat osua naapurin tauluun.  

Viimeisenä suunnataan kohti palkintopallia. Kuka ehtii ensin? Ensimmäisenä lipun salkoon nostanut joukkue on Seikkailulaakson Emäsalo Racen voittajajoukkue!

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 6-100

Ohjelmasisältö tarkenetaan sääolosuhteiden mukaan.

Sintit senteiksi - Tule tekemään kalamiehen valheista totta! 

Sintit senteiksi -aktiviteetissa kilpaillaan siitä, kuka nappaa pisimmät vonkaleet. Nyt ratkaisee ongittujen kalojen yhteispituus. Olitpa kokenut konkari tai vasta-alkaja, voit silti olla voittaja!

Opas näyttää välineet ja kertoo, miten niillä kalastetaan. Kalastusvälineitämme ovat pilkit, jigit ja pohjaonget, joita jokaista kokeilemme vuorotellen. Toisilla nykii paljonkin, mutta tuloksena on vain hyvin syötetyt kalat. Epäonneksemme pikkukalat ovat viekkaampia kuin onkijat.

Lopuksi mittaamme saaliiksi saadut kalat ja voittajaksi julistetaan se, jonka saaliin yhteispituus on suurin. Kalastus ei ole ikinä ollut näin hauskaa!

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 6-30
 

Värikuulasota - Oletko aina halunnut toteuttaa strategiset unelmasi pelikentällä? 

Koetko pelikaverit menestyksesi uhkana värikuulasodassa? Vai onko sittenkin mahdollista voittaa peli mielettömän strategian avulla? Seikkailulaakson metsäradalla pelataan vauhdikas ja leikkimielinen värikuulapeli ”splättis” oppaan johdolla. Peli ei vaadi kovaa fyysistä kuntoa, ja jokainen liikkuu tyylillään.

Hengitys kohisee maskissa, sydän hakkaa ja odotat, milloin on hyvä hetki ottaa askel puun takaa ja ampua kilpakaveri. Ohi meni, ja huomaat jonkun lähestyvän etuviistosta. Pakko paeta toiseen suojaan, jotta pysyisit pelissä mukana. Jännitys tiivistyy, ja pelissä ovat jäljellä enää sinä ja vastajoukkueen kovimmat pelaajat. Mikä on seuraava siirtosi? Tykitätkö kaikki kuulat kerralla ja toivot osumia? Vai käytätkö toisen oljenkorren, ja valitset hitaan ryömimisen mättäältä toiselle toivoen, ettei sinua huomata? Himoitset punaista lippua pelikentän päässä.

Vieraat varustetaan Seikkailulaakson puolesta suojahaalarein ja maskein, asein ja panoksin. Pelin lomassa pidetään tauko laavulla, missä voit nauttia virvokkeita ja muita keittiömme herkkuja. Pakettiin sisältyy 2 000 värikuulaa. Lisäkuulat maksavat 20 € / 500 kpl. 

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 8-40
 

Hämesalon haasteet - Haasta Hämesalon haasteet!

Edessä on monta toinen toistaan hauskempaa haastetta. Varustaudu avoimin mielin ja yhdessä tekemisen meiningillä. Tässä on mukaansatempaava ohjelma, joka sopii varmasti kaikille!

Seikkailulaakson ohjaajat ottavat ryhmämme vastaan ja lähdemme kohti hauskoja haasteita. Saamme tulukset käteemme, ja niiden avulla olisi taiottava tulta ilmoille. Kova tuuli tuo oman lisähaasteensa tulen syttymiselle. Ryhmänä saamme kuitenkin tehtyä hieman tuulensuojaa, ja vihdoin kipinät muuttuvat tuleksi.

Seuraavat haasteet vaativat näppäryyttä ja nokkeluutta, ja edessä on spagetin solmimista sekä erilaisia dilemmoja. Näistä suoriutumisen jälkeen pääsemme taiteilemaan tasapainoradalle, jossa myös käden tarkkuus tulee testattua. Tämä hauska ohjelma sopii varmasti kaikille!

Kesto: 2h
Ryhmän koko: 2-500

Ohjelmasisältö tarkenetaan sääolosuhteiden mukaan.

Suopungin heitto  

Suopunki on porojen kiinniottoon käytetty, noin 12-20 metriä pitkä heittopaula ja lasso. Kenestä tulee ryhmän paras poromies?

Kesto: 0,5h
Ryhmän koko: 6-20

Talvirieha - Oletko sinä etelän paras poromies tai jäätiet hallitseva rallikuski?

Seikkailulaakson talviriehassa pääset nauttimaan talven tuomista mahdollisuuksista hauskojen aktiviteettien kautta. Voit löytää itsesi ja ryhmäsi jäältä potkukelkkaviestistä sekä maalta tappara kädessä. Tässä ohjelmassa on luvassa lunta, jäätä ja vauhdikkaita tilanteita. Ota talviriehan haasteet vastaan!

Talvesta nautitaan hyvässä porukassa hauskojen ulkoaktiviteettien johdattelemana. Pukeudumme lämpimästi ja jakaudumme kahteen sekajoukkueeseen. Tavoitteena on hauskanpito, ryhmät tosin haastavat toisensa kisaan. 

Siirrymme jäälle ensimmäiseen kilpailuun, ja siellä ryhmiä odottavat putkirunkoiset BUG-autot. Miehet ovat varmoja itsestään ja taidoistaan, ja naisten kilpailuvietti osoittautuu uskomattomaksi. Nyt voit päästää sisäisen ralli-Kankkusen vapaaksi. 

Jäällä ajon jälkeen tuntuu hyvältä lämmitellä nuotion ääressä ennen seuraavaa kilpailua. Jatkamme jäänkairausviestillä. Aasialaisseurue pelästyy, kun kairatusta reiästä tuleekin vettä, vaikka kerrottiin jään olevan meren päällä, ei pellolla. Jäällä oleminen on uutta heille. Pilkkiviestissä ratkaistaan, kumman ryhmän kalojen pituus senteissä on suurempi. 

Jäältä siirrymme maalle suopungin heittoon, ja tässä tarkkuus on valttia. Oletko sinä ryhmäsi paras poromies? Kun on aika nauttia lämpimästä välipalasta, ryhmät saavat itse keittää nuotiolla pannukahvit. Se ei tulekaan ihan nappia painamalla. 

Jatkamme ohjelmaa tapparan heitolla. Miehet uskovat voimaan, ja naiset pärjäävät hyvällä tekniikalla. Vielä on jäljellä viimeinen rasti. Mitä tapahtuu, kun aikuiset lähtevät pulkkamäkeen? Tanakka TJ kantaa pulkkaa kainalossa innostuneesti nauraen. 

Talviriehan jälkeen maistuvat sauna ja porepalju. Iltajuhlat vietetään saunan jälkeen idyllisessä Metsästäjän majassa.

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 6-60

Ohjelmasisältö tarkenetaan sääolosuhteiden mukaan.

Jaa sivu