Kesäiset aktiviteetit

Porvoon saaristossa

Meillä on paljon erityyppisiä ohjelmavaihtoehtoja. Tutustu tarjontaamme alla.

"Voi vietävä, mikä kesä! Seikkailulaakson ohjelmapalvelut jättävät mahtavat muistot"

Tiimikisat

Pehtoorin aivomyrsky - Sopii kaikille

Tämä ohjelma on täynnä erilaisia dilemmoja, pulmia sekä tehtäviä. Emäsalon kartanon vanha pehtoori on jättänyt jälkeensä varsinaisen aivomyrskyn. Tässä ohjelmassa ratkaisee ryhmien nopeus, kyky toimia yhdessä sekä terävät hoksottimet.

Ohjelman sisältö määräytyy ryhmän koon mukaan. Tehtäviä jotka saattavat tulla vastaan ovat mm. tiimihissi, hanoin torni, 15X15X15, olympiarenkaat,  sokkoköysi sekä suon ylitys.

Emäsalo Race - Kaikille kisaamisesta pitäville?

Seikkailulaakson ohjaajat ottavat vieraat hellään huomaansa ja yhdessä suunnataan kohti päivän vauhdikasta ohjelmaa.
Emäsalo- Race ratkaisee nopeimman ja nokkelimman joukkueen. Edessä on hauskoja ja haastavia joukkuetehtäviä.
Ensimmäisenä joukkueet valmistavat omat lippunsa.
Sen jälkeen suoritetaan ohjaajien valvovien silmien alla alkukilpailuja kuten mm. sokkoköysi ja 'tandem-ampumahiihto'. Lajit valitaan sääolojen ja ryhmän mukaan sopiviksi.
Kaiken ratkaisevaan moniosaiseen loppukilpailuun lähdetään alkukilpailujen perusteella takaa-ajo tyyliin. Ensimmäisenä maaliin ehtivä joukkue pystyttää lippunsa juhlii palkintopallilla.
Tiivis ryhmätyö on avain kisassa menestymiseen!

Kesto: 2,5h
Toteutettavissa ympäri vuoden

Saaren arvoitus

Ratkaiskaa eteen tulevat tehtävät ja pulmat yhteistyöllä. Kaikista tehtävistä saatte palkinnoksi numeron, joiden avulla murratte lopullisen arvoituksen koodin.Kiirehtikää koska aika käy jo!

Saaren arvoitus on hauska pakohuone tyylinen kisailu upeassa saaristossa.

Arvoitusta ratkaistaessa Tehtävät opettavat samalla tärkeitä taitoja luonnossa liikkumisesta ja selviytymisestä.

Kesto: 1,5-2h
Toteutettavissa ympäri vuoden

Värikuulasota - Vauhdikas peli metsäkentällä

Koetko pelikaverit menestyksesi uhkana värikuulasodassa? Vai onko sittenkin mahdollista voittaa peli mielettömän strategian avulla? Seikkailulaakson metsäradalla pelataan vauhdikas ja leikkimielinen värikuulapeli ”splättis” oppaan johdolla. Peli ei vaadi kovaa fyysistä kuntoa, ja jokainen liikkuu tyylillään.

Hengitys kohisee maskissa, sydän hakkaa ja odotat, milloin on hyvä hetki ottaa askel puun takaa ja ampua kilpakaveri. Ohi meni, ja huomaat jonkun lähestyvän etuviistosta. Pakko paeta toiseen suojaan, jotta pysyisit pelissä mukana. Jännitys tiivistyy, ja pelissä ovat jäljellä enää sinä ja vastajoukkueen kovimmat pelaajat. Mikä on seuraava siirtosi? Tykitätkö kaikki kuulat kerralla ja toivot osumia? Vai käytätkö toisen oljenkorren, ja valitset hitaan ryömimisen mättäältä toiselle toivoen, ettei sinua huomata? 

Vieraat varustetaan Seikkailulaakson puolesta suojahaalarein ja maskein, asein ja panoksin. Pelin lomassa pidetään tauko laavulla, missä voitte myös nauttia halutessanne virvokkeita ja muita keittiömme herkkuja. 

Kesto: 2-3h
Toteutettavissa ympäri vuoden

Merelliset

BatMax Safari - Ole oman veneesi kapteeni ja koe saaristo ja luonto ainutlaatuisella tavalla.

Seikkailulaakson reippaat oppaat toivottaa vieraat tervetulleeksi ja yhdessä suunnataan kohti mukaansa tempaavaa merellistä ohjelmaa. Varustautumisen ja opastuksen jälkeen ryhmä on valmis merelle.
Tämä ohjelma vie ryhmän tutustumaan kauniiseen saaristoon ja alueen historiaan, josta löytyy niin sotakorvauksia kuin pirtun salakuljetusta.Myöskin kansallisrunoilija Runeberg on vaikuttanut alueella. Reitti mutkittelee upeassa Porvoon saaristossa ja alueen historiassa tärkeiden kohteiden luona.
Matkan varrella pysähdytään Kunuholman saarelle jolloin myös kuljettajaa voidaan vaihtaa.

Kesto: 2-3h
Ryhmän koko: max.16 Suuremmille ryhmille voidaan ottaa jokin toinen ohjelma rinnalle

Melontaretket lumoavaan saaristoon!

Melontaretkellä pääset tutustumaan oppaan johdolla kauniiseen saaristomaisemaan sekä nauttimaan luonnosta ja sen kiireettömyydestä. Alueella on paljon lintuja, joten retken aikana voi vaikka bongailla harvinaisempia lintulajeja!

Ennen vesille lähtöä opas käy ryhmän kanssa läpi melonnan tekniikan sekä turvallisuusasiat. Puemme pelastusliivit ylle, ja opas auttaa vieraat kajakkeihin. Melontakalustona käytetään kajakkiyksiköitä ja -kaksikoita, jotka ovat helppoja melottavia ensikertalaisillekin.

Kun kaikki ovat turvallisesti vesillä, lähdemme oppaan johdolla melomaan pitkin saaristoa. Upeat maisemat ja luonto tekevät vaikutuksen moniin melojiin. Luonnon kiireettömyys ja tähän hetkeen pysähtyminen antavat monille lisävoimaa arkeen. Tämä on upea tapa nähdä ja kokea vesistö!

Saaristolaissoutu - Kaikki samassa veneessä?

Saaristolaissoudussa lähdemme ryhmän kanssa hakemaan yhteistä tahtia Porvoon saaristoon samalla nauttien ympäröivästä luonnosta. 

Tutustumme aluksi perinteisiin kirkkoveneisiin ja saamme ohjeet siihen, miten yhteinen tahti löytyy. Hyppäämme veneisiin ja kokeilemme, kuinka kirkkovene liikkuu ja pyörii ympäri. Tahdin ja ryhmän yhteisymmärryksen löydyttyä lähdemme tutustumaan luontoon ja maisemiin. Joutsenet pesivät Byvikenin poukamassa ja pääsemmekin sattumalta näkemään joutsenpesueen touhuja. Saariston tuoma lumo koetaan kaikilla aisteilla rauhallisesti soudellen. 

Voimme myös virittää sekuntikellot retken lopussa, jos ryhmän kilpailuhenki herää.

Kesto: 11,5-3h
Ryhmän koko: 10-30 omalla kalustolla. Lisäveneitä saatavilla

Emäsalo by sea - Merellinen ohjelma isommallekin ryhmälle

Ovatko Batmax-veneet sinulle tuttuja? Entä kajakit ja kirkkoveneet? Tule ottamaan saaristo haltuusi eri kulkuvälineitä käyttäen ja samalla tutustuen alueen historiaan!

Oppaiden johdolla siirrymme rantaan, jossa tutustumme eri kulkuvälineisiin ja niiden toimintaan. Jakaudumme ryhmiin ja valitsemme kulkuvälineet, joita ryhmät lähtevät kokeilemaan. Ensimmäinen ryhmä ottaa haltuun nelitahtimoottorilla varustetut Batmax-veneet. Niillä lähdemme tutustumaan hieman pidemmälle saaristoon ja luontoon.

Kirkkoveneillä harjoittelemme aluksi yhteisen tahdin löytymistä, ja kun se on hallussa, matkaamme pidemmälle saaristoon. Koemme luonnon ja sen lumon kaikilla aisteilla rauhallisesti soudellen. Viimeinen ryhmä siirtyy kajakkeihin ja tutustuu maisemiin meloen. Saaristoa ihmetellessä tulee tutuksi myös alueen mielenkiintoinen historia! Ohjelman aikana on mahdollista vaihtaa kulkuvälineitä. 

Kesto: 3h
Ryhmän koko: 10-45

Sintit senteiksi

Sintit senteiksi -aktiviteetissa kilpaillaan siitä, kuka nappaa pisimmät vonkaleet. Nyt ratkaisee ongittujen kalojen yhteispituus. Olitpkokenut konkari tai vasta-alkaja, voit silti olla voittaja!

Lähdemme vesille kalastuslautalla. Opas näyttää välineet ja kertoo, miten niillä kalastetaan. Kalastusvälineitämme ovat virvelit, mato-onget, jigit ja pohjaonget, joita jokaista kokeilemme vuorotellen. Toisilla nykii paljonkin, mutta tuloksena on vain hyvin syötetyt kalat. Epäonneksemme pikkukalat ovat viekkaampia kuin onkijat. Virvelillä onnistaakin paremmin ja saamme pari haukea.

Lopuksi mittaamme saaliiksi saadut kalat ja voittajaksi julistetaan se, jonka saaliin yhteispituus on suurin. Kalastus ei ole ikinä ollut näin hauskaa!

Kesto: 2-3h
Toteutettavissa ympäri vuoden

Hyvinvointiohjelmat

Aistipolku - Rauhoittumista luonnossa

Ohjelman aikana teemme lyhyen kävelylenkin Seikkailulaakson hienossa ja vaihtelevassa lähiluonnossa. Polkua kävellään hitaassa tahdissa, hiljaisuudessa, aistien samalla ympäristöä. Pysähdymme välillä tekemään erilaisia aistiharjoituksia, läsnäoloharjoituksia, löytämään luonnon yksityiskohtia ja vaihtelevuutta.

Kesto: 2h
Toteutettavissa ympäri vuoden

Seikkailulaakso - Emäsalontie 152 - FI-06950 EMÄSALO

© Seikkailulaakso | web Davas